Wat een dag

P1040355Wat en dag! Het was een topdag! De eerste editie is absoluut een geslaagde editie geworden. Hulde aan team Wilgenweard welke de winst gepakt hebben. Op 2 team Dutch Adventure, op 3 team AR Drenthe. Echter alle deelnemers waren deze dag WINNAARS!

Deze editie was pittig. Zware wind en veel drassige paden maakten het tot een race waar men moest afzien. Als organisator ben ik erg tevreden over de opzet van de race. Men moest rennen, biken, steppen, navigeren, kompasschieten, maar bovenal hebben ze genoten van de prachtige omgeving. De regen deerde men niets!

De meeste deelnemers finishten binnen 5min voor de deadline! Tot vlak voor de finish wachte ik gespannen op de eerste deelnemers. Zou het goed gaan met de deadline, heb ik het toch onderschat met de tijd? Maar vlak voor tijd kwamen de deelnemers moe maar voldaan over de finish!

Mijn dank gaat naar Buggy Tours voor de goede ontvangst en start/finish locatie. Ook dank aan Sportvoedingwebshop.com voor het leveren van de prijzenpakketten.

Er staan een aantal foto’s onder de kop Media. Alle resterende foto’s staan op de facebook pagina van Orange Eagle.

Ranking Orange Eagle Race 2015

Ranking Orange Eagle Race 2015

 

Mensen, wat was het een top dag!!! Klik op bovenstaande afbeelding. Houd de site in de gaten voor foto’s en/of berichten.

Klassement 2015 is: aantal etappe’s, aantal CP’s, aantal BP’s, tijd. Elke minuut na deadline is -2 CP’s (!). Van elke etappe moet minimaal 1 CP gehaald zijn. De winnaar is het team welke de meeste CP’s haalt, bij gelijk aantal CP’s (checkpoints) wordt gekeken naar het aantal BP’s (BonusPoints).  Bij gelijk aantal CP’s en BP’s wordt gekeken naar de snelste tijd.

Nog een paar dagen…

Zaterdag is het zover! De eerste Orange Eagle race. Hopelijk wordt het een mooie dag, sportief is hij in ieder geval wel. 😉

Zaterdag om 10:00 zullen jullie met een kaart de weilanden ingestuurd worden. In de 1e etappe hebben jullie goedkeuring om de weilanden te doorkruisen!! LET OP, ALLEEN IN DE 1E ETAPPE! Kaarthoekmeter en kompas noodzakelijk. (rest van de dag natuurlijk ook)

Bij aankomst vanaf 09:00 wordt duidelijk waar de fietsen te stallen. Ook ontvangen jullie een knipkaart voor de 1e etappe en een klein routeboek van de 8uurs. Hierop staan aantal etappes, onderdelen, aantal CP’s / BP’s en streeftijden. Deze streeftijden zijn NIET leidend, loop je echter 45 min achter de streeftijd aan, dan zou ik de volgende etappe wat CP’s schrappen. Voor het klassement gaat het er namelijk om alle etappe’s aan te doen. Er is maar 1 deadline, om 18:00 terug bij Buggytours, de start/finish locatie. Na de 1e etappe ontvangen jullie de kaarten voor de rest van de dag.

Er is geen officiële vergunning voor deze race. Daarom op de paden blijven!! NIET DOOR DE WEILANDEN RENNEN. (behalve etappe 1) Volg aanduidingen van de vrijwilligers. Ga niet over eigen terrein (op start/finish locatie Buggytours na). Ga niet fietsen waar je niet mag fietsen.  Zaterdag heb ik de boswachter opdracht gegeven dit goed te controleren. Een dure boete doe je jezelf aan.

Klassement is: aantal etappe’s, aantal CP’s, aantal BP’s, tijd. Elke minuut na deadline is -2 CP’s (!). Van elke etappe moet minimaal 1 CP gehaald zijn. De winnaar is het team welke de meeste CP’s haalt, bij gelijk aantal CP’s (checkpoints) wordt gekeken naar het aantal BP’s (BonusPoints).  Bij gelijk aantal CP’s en BP’s wordt gekeken naar de snelste tijd.

 

Tot zaterdag